Thursday, December 18, 2014

SALAH FAHAM 1MDB – Siri 2


1- 1 MDB membeli Genting Sanyen SDN BHD dgn harga RM 2.3 bil, walaupun “Power Perchase Agreement (PPA) tamat pada Februari 2016. Kenyataan ini benar.

2- Yang salahnya adalah, apabila perjanjian (PPA) tu tamat, Syarikat Genting Sanyen jadi milik penuh kerajaan. Siapa yg ajar?

3- Yang tamat tu hanya perjanjian sahaja. Syarikat dan segala asset mereka masih milik Genting Sanyen SDN BHD.

4- 1 MDB bertindak membeli saham sebanyak 97.7% dari Genting Sanyen agar dapat memiliki sepenuhnya syarikat tersebut. Hangpa ingat perjanjian jual beli tenaga ni macam perjanjian sewa beli mesin fotostate ka? Habis tempoh sewa beli, mesin fotostate tu hangpa punya. (^_^)

5- Berikut adalah komposisi pembelian 1 MDB yg di anggarkan sebanyak RM 2.3 billion tu.

a) Genting Power (M) limited menjual saham (97.7%) kepada 1 MDB dgn nilai RM 2.11 billion.
b) Board of Director (GENT) menjual saham mereka (97.7%) kpd 1 MDB dgn nilai RM 0.18 billion.
c) Pembelian tanah dan asset2 yg di miliki oleh Genting Sanyen oleh 1 MDB dgn nilai RM 0.38 billion.
Maka a + b + c = ~ RM 2.6 billion ( ini pengiraan kasar, detail boleh rujuk laman web 1 MDB)

‪#‎Kesimpulan‬
Pelajaran hari ni utk anai2, jika tamat perjanjian bukan bermakna syarikat tu hangpa punya.. hangpa ni gila.
Semua nak PERCUMA.. Soros pun boleh bankrap .. jual pisang cheese ajalah yg untung.

Untuk salah faham terdahulu, baca penjelasan disini

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete